Live / Сценични

Октомври 2012. Клуб Studio, София. Концерт на DST9 – представяне на албума Da Disco Clownz from Hell – Pt 2 – Da Remixez. Вокалната половина – “Dr Frank” и Cha 1 000 000. Новосформираният дует има само няколко репетиции и въпреки че понякога обърква двугласията, резултатите са по-скоро обнадеждаващи.
ФОТОГРАФ: Фичерова.

Октомври 2012. Клуб Studio, София. Концерт на DST9 – представяне на албума Da Disco Clownz from Hell – Pt 2 – Da Remixez. “Другата” половина – 2backOFF и Derr Sin. Единият е закърмен с блуса и класическия рок, а другият – с пънка и модерния метъл. Къде освен в DST можете да видите толкова различни музиканти на една сцена?
ФОТОГРАФ: Фичерова.

Октомври 2012. Клуб Studio, София. Концерт на DST9 – представяне на албума Da Disco Clownz from Hell – Pt 2 – Da Remixez. “Dr Frank” най-сетне има добър китарист в бандата си, но понякога все още му се налага да хване омразния си шестструнен инструмент. Не е лесно да изговаряш 40 думи в секунда, докато свириш вътрешно неравноделни рифове и следиш за смяната на семплите в таймлайна на песен с продължителност шест минути.
ФОТОГРАФ: Фичерова.

Септември 2012. Бар-клуб Адамс, София. Концерт на DST9 – представяне на албума Da Disco Clownz from Hell – Pt 1 – Da Songz. Derr Sin и Mokushi създават директно на сцената, при това съвсем импровизационно, първия в света дъбстеп метъл дует. Надяваме се това ползотворно сътрудничество да продължи.
ФОТОГРАФ: Фичерова.

Септември 2012. Бар-клуб Адамс, София. Така изглежда проектосъставът на DST9. От ляво надясно: Derr Sin – китари, Cha 1 000 000 – вокали, “Dr Frank” – вокали и китари, и Mokushi, който все още е гост-диджей, тъй като се колебае дали да приеме поканата за официално членство. Може би ще бъдат добавени басист и кийбордист, но не разчитайте много.
ФОТОГРАФ: Фичерова.

Септември 2012. Бар-клуб Адамс, София. “Dr Frank” има навика да влага излишен театрален патос в своите изпълнения, което можете да установите дори само по позата и изражението му. Но не споменавайте това пред почитателките на DST, ако не искате следващият концерт на Трагедиите да е последният в живота ви.
ФОТОГРАФ: Фичерова.

Април 2012. Бар-клуб Адамс, София. “Frank” има способността да изпее дори детска приспивна песничка с апломба на дет метълист. За съжаление поради липса на диджей през 2012 често му се налага да остави китарата, за да се грижи за компютърните ефекти и основните вокали. Световнопризнат факт обаче е, че без инструмент в ръка пее доста по-неритмично и проявява тенденция да превръща рок изпълненията си в пънк оперети. Прави и резки движения, а при тесните сцени в родните клубове това е опасно за околните.
ФОТОГРАФ: неизвестен.

Април 2012. Бар-клуб Адамс, София. Свъместно шоу с електро метълистите Elinor. 2backOFF – барабани, и Lay D – кийборди и вокали. Като цяло нелош концерт, след който по неизвестни на никого причини Формация 8 се разпада. Наближават времената, когато “Frank” ще остане едноличен собственик, презентатор и търговец на марката Da Small Tragoediaz.
ФОТОГРАФ: неизвестен.

Февруари 2012. Клуб The Box, София. Първият Anti-ACTA концерт, в който освен Da Small Tragoediaz вземат участие и младите ню трашъри Savage Ravage, ню глемърите Alley Sin и метълизираните пънкари Шум. Последното шоу за Трагедиите (които тук са трио поради неизвинено отсъствие на певицата Lay D) на китариста Euerpi.
ФОТОГРАФ: Илиев.

Февруари 2012. Клуб The Box, София. Първият Anti-ACTA концерт в България. На “Frank” му се налага да изостави китарата, да поеме всичките вокални партии, а и да обслужва стария раздрънкан Mac. Шоуто минава повече от успешно, ала все пак липсата на братята диджеи Hed Trips и Balkan Hed, напуснали столицата по финансови съображения, е осезаема.
ФОТОГРАФ: Илиев.

Февруари 2012. Клуб The Box, София. Първият Anti-ACTA концерт. Статичността на Euerpi, нежеланието му да контактува с публиката и позата “аз съм над тези неща” са характерни за него по принцип, но пък за “Frank” са характерни други, още по-неприятни поведенчески кусури, тъй че след завършека на шоуто DST за пореден път остават без китарист.
ФОТОГРАФ: Илиев.

Септември 2011. Клуб 3 уши, София. Съвместно дарк/индъстриъл шоу на Da Small Tragoediaz и диджеите Malkavian & Fanatic. Седмата формация вече е добре сработена и въпреки отсъствието на Hed Trips (който е наказан на скамейката за несериозно поведение), се разправя с неособено многобройната публика по твърде безжалостен начин. На диджейския пулт и бекграунд микрофона като специален гост на бандата се изявява полифункционалният Dark от сайбър пънкарите Mazut.
ФОТОГРАФ: Фичерова.

Септември 2011. Клуб 3 уши, София. Още един специален гост – Freya от готик метъл бандата Ivory Twilight изпълнява (внимавайте!) оперни вокали в песента Perpetual Life. Има ли стил, който Трагедиите не са опитали? Определено – тибетската рага и някои видове ръченици от Огнена земя.
ФОТОГРАФ: Фичерова.

Септември 2011. Клуб 3 уши, София. Въпреки че е най-добрият рапър сред китаристите в света, както и най-добрият китарист сред рапърите, а и единственият рапър, който може да свири на китара, докато рапира, и да рапира, докато свири на китара, на песента On da Bus Pt 2 “Frank” винаги зарязва инструмента, тъй като, ако не ръкомаха, забравя текста.
ФОТОГРАФ: Фичерова.

Юли 2011. Клуб 3 уши, София. Концерт на DST7 и Mazut. Китарната постановка на “Frank”, при която инструментът почти опира в брадичката на музиканта, буди изненада сред феновете на тежкия рок. Причината е съвсем прозаична – макар да “вади” мазен и дебел метъл звук, Rokwood-ът на ПреподРобния е тотално дебалансиран и дори при най-малкото отпускане на колана главата на грифа стремително се отправя към земята. Брандираният с логото DST розов къстъм модел на Gibson все още не е произведен, но се очаква скоро.
ФОТОГРАФ: Фичерова.

Юли 2011. Клуб 3 уши, София. Концерт на DST7 и сайбър пънковете Mazut. Звукът е толкова безобразно лош, че дори най-старите фенове на групата не успяват да познаят любимите си песни. Очевидци твърдят, че тон режисьорът заспива на няколко пъти върху пулта по време на гига на Трагедиите. Mazut се озвучават сами, тъй че тяхното шоу оставя далеч по-добро впечатление.
ФОТОГРАФ: Нейков.

Юли 2011. Клуб 3 уши, София. От ляво надясно: “Frank”, 2backOFF, Euerpi, Hed Trips. Така окомплектованата формация си спечели място на фестивала Spirit of Burgas чрез слушателска класация, но не бе включена в програмата, достигна до финала на конкурса за Elevation Fest, но не бе избрана заради манипулирано гласуване, и бе поканена на On Fest, но не излезе на сцена по вина на организаторите.
ФОТОГРАФ: Нейков.

Юли 2011. Клуб 3 уши, София. Можете да си създадете представа за неподражаемия вокален маниер на “Frank” дори само по физиономиите от снимките му. Той съчетава по изключително непрофесионален начин хардкор ревовете на Biohazard и мелодичната уейв патетика на The Cure, прибавяйки към въпросния микс и някои джаз украшения в стил Frank Sinatra.
ФОТОГРАФ: Фичерова.

Август 2010. На фестивала Spirit of Burgas, плажа в Бургас. “Dr Frank” рядко свири сам, без друг китарист на сцената. Тук той е фронтмен на за кратко просъществувалата формация All Inc. заедно с диджеите от DST7, Нели Воева от Други гласове и Явор Сидеров от Мъртви поети.
ФОТОГРАФ: неизвестен.

Август 2010. На фестивала Spirit of Burgas, плажа в Бургас. Една от големите грешки на “Frank” – че се съгласява точно при най-мащабната си изява за годината DST да бъдат “прекръстени” на All Inc. по изричното желание на двама от гост-музикантите във формацията. Няма да се повтори!
ФОТОГРАФ: Фичерова.

Април 2010. “Frank” (ляво) почти не се занимава с музикални проекти извън Трагедиите. Но ето една от редките му изяви като басист на блусрок класиците 3 и 1/2 заедно с (от ляво надясно) Пешето (китари), Тони (вокали), Марковски (китари), 2backOFF (от DST, скрит зад барабаните) и Малкия (цигулка).
ФОТОГРАФ: неизвестен.

Back 2 PICZ / Обратно към ФОТОГРАФИИ


OFFICIAL WEB SITE OF DA SMALL STRAGOEDIAZ
®©2012 This website is created by Maslev & Manolov and edited by Manolov.
Този сайт е направен по дизайн на Маслев и Манолов и под редакцията на Манолов.