2012 October 16 – Rock bar Studio Sounds Like / 16 октомври 2012 – Рок бар Studio Sounds Like

Уважаеми дами и господа, както знаете, през 2012 година Da Small Tragoediaz честват 20-годишнина! По този повод те издават първия у нас четворен best of албум, наречен Da Disco Clownz from Hell. Промоцията на първата част от този опус – Da Songz, премина успешно в клуб Adams, София. А на 16 октомври бе презентирана и втората – Da Remixez. Събитието се проведе в рок бар Studio, София.

Специални гости този път бяха буйните веселяци ШУМ, които откриха шоуто с добре балансирана смес от пънк, метъл и хардкор. Може да се каже, че те бяха по-подготвената и сработена банда. Концертират редовно и сериозно и определено имат бъдеще, особено сега, когато основният им вокалист вече не седи зад барабаните.

Съставът, в който излязоха DST, както винаги, имаше промени, но, като никога, те не бяха радикални. Формацията започва да се стабилизира, а звукът да се подобрява. Фен базата нараства, а и хейтърите на ултратежкия диско метъл се множат. Фронтменът “Dr Frank”, който като че ли не беше в най-добрата си форма, отново изпили нервите на публиката с истерична вокална патетика, а се грижеше и за саунд енджините поради извинено отсъствие на DJ Mokushi. Derr Sin обаче се представи отлично и посече добрия вкус на присъстващите със здрава китарна рифовка. Cha 1 000 000, която става все по-добра и все по-зла, нарита културата на гостите с епични припеви и агресивни речитативи, а завърналият се 2backOFF, който пропусна няколко от последните шоута на Трагедиите поради заетост с около 300 други банди, буквално спука тъпанчетата на всички.

Траклистът на DST за Лайв 2 от поредицата DDCFH:
1. Mak’em Cry
2. R’N’R of Death
3. Desolation (Frankz Edit)
4. Perpetual Life
5. Hi-R
6. On da Bus Pt 2
7. Напушените баби (ШУМ cover – Frankz Version с гост участие от публиката)
8. Da Deuce doesn’t Believe in God Pt 4
9. Hi-R (Reprise)

За съжаление, поради типичното за родните сцени редовно изоставане в графика на концертите, Thermonuclear Sex Appeal и Frankenstein is in da House, предвидени за закриване на програмата, така и не бяха изпълнени. За вечния хит Bite da Bullet вече втори лайв съвсем пък не остава време. Като цяло, добър гиг на Трагедиите, въпреки че “Frank” може и още!

На снимките (от горе надолу): 1. Плакатът за събитието (ХУДОЖНИК: Иванчев, ЦВЯТ И ДИЗАЙН: Манолов); 2. DST9 в пълния си състав (обмисля се единствено присъединяването на постоянен диджей); 3. 2backOFF – както обикновено, прецизен като швейцарски часовник и стабилен като американски компютър; 4. Cha 1 000 000 получи специални похвали от публиката; 5. Derr Sin, който свири водещите китари и в двете групи за вечерта.

Back 2 GIG GUIDE / Обратно към ЖИВИ ЗАБИВКИ


OFFICIAL WEB SITE OF DA SMALL STRAGOEDIAZ
®©2012 This website is created by Maslev & Manolov and edited by Manolov.
Този сайт е направен по дизайн на Маслев и Манолов и под редакцията на Манолов.