Muzic / Парчета

Песните на DST в обратен хронологичен ред (от нови към стари):

 

Mak’em Cry

Стартирана от “Frank” като авторски ремикс на парчето Fly на Balkan Scientists Dub Project. Щом чуват резултата, B.S.D.P. мигом отказват поръчката и ПреподРобния преаранжира трака в собствена композиция.

Bite da Bullet

Неособено близка до оригинала преработка на парчето Eat da Punk!, направена от “Frank” и хардкор текно продуцента Mokushi. Текстът е съвършено нов и се занимава с проблемите на расовата дискриминация.

Hi-R

Любовна “поръчкова” песен, написана от “Frank” за млада българска певица. Текстът пък е на британската композиторка и вокалистка Amoeba. Чувайки демото, българската й колежка, естествено, отказва поръчката.

Desolation

Песен с оригинално заглавие Самотата, написана от Нели Воева за нейната банда Други гласове. “Frank” създава английска версия, запазвайки идеята на първоизточника, но придавайки на текста мрачни готически нюанси.

Battle

Написана от “Frank” по поръчка на рапърите S.W.A.T. Team. За да върнат жеста, те канят ПреподРобния да изпее първия куплет, а Stein продуцира плейбека, така че песента се превръща в колаборация на двете групи.

Da Deuce doesn’t Believe in God

Парчето е създадено от ПреподРобния по инструментал на Stein и в първите си три версии се придържа към него. Около 2010 “Frank” променя и музиката, превръщайки брейкбийт оригинала в алтернативен тежък индъстриъл.

Prepare da War

Забележителен, прононсирано повлиян от 90-арския текнорейв инструментален брейкбийт експеримент на Stein, една от малкото композиции на Сивия кардинал, по които “Frank” все още не е написал текст.

Frankenstein is in da House

Инструментал на великия Herr Stein, по който “Frank” написва един от най-безсмислено мантричните текстове в историята и очарователно първични китарни резачки, повечето от които можете да чуете само на концерт.

On da Bus

Песен, замислена от “Frank” още като ученик съвместно с приятеля му Peppers. До издаването й тя е изпълнявана основно с акустична китара по купони, около лагерни огньове и по пейките в известни столични градинки.

Torment in Hell

Рап метъл речитатив на социална тематика, за чийто музикален бекграунд “Frank” се инспирира от тийнейджърската траш банда Tormentah, в която е участвал на младини, през втората половина на 80-те години.

Leonardo Galileo

Единствената песен на DST, композирана и записана без участието на “Frank”. Създадена е от Vladi Baddy, GoGo и Herr Stein като старт на тяхната странична формация Cactusi, но е включена и в репертоара на Трагедиите.

Panic! This is di End of da World!

Едно от най-старите парчета на DST, писано от “Frank” и неговия приятел Tormentor още през 80-те години за тийнейджърската им траш банда. Продуцирано е (неособено успешно) от великия Пеци Гюзелев.

Perpetuo Mortalis

Една песен, създадена от цялата група, но преимуществено по идеи на GoGo. Тук за последен път в творчеството на DST намираме израз на техните влечения към синтпопа и уейва.

Thermonuclear Sex Appeal

Песен, замислена още в годините на група 2TAXIпредшественик на DST. Говори се, че, ако не друго, поне заглавието на парчето е дело на Кембъла – покойния вече харизматичен фронтмен на 2TAXI.

Eat da Punk!

Една от първите песни на “Frank”. Изпълнявана е на концерти още преди основаването на DST от предишната му група – даркуейв и пънк повлияните Безднадеждност.

R’N’R of Death

Първият хит на DST. Текстът и музиката са създадени от “Frank” през 1990 година. С втората си версия парчето печели второ място в годишната рок класация на радио Дарик през 1993.

Back 2 DA DST MEDIA / Обратно към ЗА СЛУШАНЕ И ГЛЕДАНЕOFFICIAL WEB SITE OF DA SMALL STRAGOEDIAZ
®©2012 This website is created by Maslev & Manolov and edited by Manolov.
Този сайт е направен по дизайн на Маслев и Манолов и под редакцията на Манолов.